Det er ikke alltid som det ser ut utenpå...


"Kan du VÆR SÅ SNILL gå?!" 
"Nei. Jeg vil vite hva det er som plager deg slik idag."
"Jeg vil ikke prate om det! Okey!!?" svar
er jeg krasst mens jeg kaster av meg dynen, reiser meg opp og går ut av sengen irritert som F, jeg river med meg røyken som ligger på bordet og er på vei ut døren da hun, sykepleieren, river tak i armen min og låser døren.

Hun holder meg fast. Hardt, for jeg prøver vri meg febrilsk ut av armene hennes.
"SLIPP MEG!!" Roper jeg sint! "Slipp meg for faen! Du har ikke lov å røre meg! Slipp meg sier jeg jo!!"

♥ Men hun slapp ikke. 
- Hun kjente meg....
Hun visste hva hun gjorde.
Og hun gjorde alt riktig.

For hvorfor var jeg så avvisende? Hvorfor holdt jeg alle pleierene på avstand denne morgenen? Hvorfor ville jeg ikke prate med noen? Hvorfor såg jeg så sint ut hele tiden? Horfor spiste jeg plutselig ikke akkurat den dagen? Hvorfor såg jeg ikke på noen av dem eller hilste på, men såg heller i bakken og bare stirret tomt i veggen når jeg satt på røykerommet?

"Jeg slipper deg ikke. Jeg er her. Hva er det som er så vondt i dag?" spør hun igjen, vel viten om at jeg egentlig ikke var sint, men jeg var trist. 
Mer skulle ikke til. Muren jeg hadde bygget sterk og solid rundt meg gjennom flere timer knuste, og jeg brast i gråt. Bena mine svikta under meg, hun holdt meg. Sittende på senga med hennes armer trygt og hardt rundt meg, hun omfanget meg med både klemmer, armkroken sin, forståelsesfulle ord, sine egne tårer.

"Han har bursdag idag, det er første bursdagen siden.... Jeg kan ikke gratulere han med dagen... Jeg savner han sånn"
Og så gråt vi begge to. Masken jeg bar som sint, var kun ett forsvar. Jeg visste at om jeg klarte holde meg sint hele dagen ville jeg ikke bryte sammen, ingen ville se meg gråte.
Men hun såg meg, hun såg tristheten og sorgen i øynene mine tross sinne og avvisning jeg utad viste. 
- Hun holdt meg fast, låste meg inne, fordi hun visste at det jeg trengte var nettopp dette - bryte sammen, gråte det ut, snakke om det, få det ut. Vi snakket om sorg, savn, lengsel. Om følelser, tanker og tilknytting. 

Hun var en av de fine, de som ser mer enn øynene kan se. Hun såg det få andre ser. Hun såg MEG.♥
(Takk R.)

- Lunaen - 

DIY Fyrstikkesker - Step by step

Idag er det skikkelig høstvær, ja som det har vært snart en uke nå. Regn regn regn, ja vestlands-været er back for the fall. Så hva gjør man når kroppsverken herjer og angsten fra i går fremdeles henger over enn? Grave meg ned i senga er ikke typisk meg, jeg ligger ikke der. Det er ikke godt for noe, egentlig. Så hobby! DET er tingen på dager som idag. 
Var en liten tur og handlet, verket så i bena når jeg kom hjem så har bare fått pyntet ferdig to, men likevel - bedre enn ingen hva? :)


Fyrsikkesker er en fin ting. De kan brukes til så mangt! Jeg har laget ting av det før, denne gangen skal de pyntes til å ha julegaver i. :) Istedet for en vanlig eske til det jeg har kjøpt, så kan jeg jo heller sette ett mer personlig preg på gaven. Jeg har bestilt på nett noen små-gaver som passer utmerket inni disse eskene. Det er den mellomste størrelsen fyrstikkesker, ikke de minste. 

So, what you need is:

♦ Fyrstikk esker (jeg har kjøpt de på nærbutikken i slik tre pakkninger.)
♦ Lim (Limpistol er veldig greit å ha, da vet du i alle fall for sikkert at pynten ikke faller av med en gang de får gaven;)
♦ 3D Limputer
♦ Printer
♦ Papir
(gavepapir, scrappbooking ark av sorten du selv ønsker)
♦ Saks
♦ Bånd
♦ Pynt (den pynten du selv ønsker å ha på, du får kjøpt på hobby forettninger, men også mye fint å finne på Nille og Europris til en billigere penge.)Resultat: 
Det enkle er ofte det beste ;) ♥

♥ Ha en fin kveld, fine dere! ♥
Kos og klem fra Lunaen!

Angstanfall, siten fysisk og psykisk nå.


Det går ikke alltid etter planen... Man vet aldri når neste angstanfall kommer, når noe uforutsett dukker opp som er trigger til gamle traumer.
Jeg hadde planlagt dagen, jeg skulle kose meg å pynte fyrsikk esker og hadde egentlig lagt frem alt klart da det uforutsette dukket opp på telefonen. Og så var jeg inne i ett sant angst helvete i timene etterpå. Liggende i senga skjelvende, kaldsvettet, flashbacks som dukket opp i hytt og gevær som gjorde at jeg falt inn og ut av meg selv. Vansker for å puste, vansker for å hvile, første tanken som slo meg var: "Jeg må skade meg, dette orker jeg ikke mer, dette takler jeg ikke!"
♦Automatiserte tanker. Etter 15 år med selvskade er det blitt automatisert. Det er den første tanken som slår inn når noe føles FOR vanskelig å takle, eller for smertefullt, for tøft, til slutt for grusomt til å holde ut og jeg trenger en pause.

Men heldigvis klarte jeg ikke reise meg ut av senga, haha! Første gang jeg er glad for DET.  Turde rett og slett ikke tråkke ut av senga, så tenkte jeg: HVEM kan jeg ringe, og hvor? 
- Men som alltid har jeg en sperre på å be om hjelp, så derfor ble det kun en liten tekstmelding til en venninne, egentlig bare for å vite der var noen. For å holde meg her og nå, noe jeg strevet med så inni H*****TE. Hun svarte, og jeg sovnet.
Takk gud. Krise avverget.

Jeg våknet ett par timer senere, (en time siden), gikk ut med hunden, ordnet meg en kopp kakao, tok kvelds medisinene mine og håper nå på å få en rolig kveld og kanskje få laget noe av det jeg hadde planer om i formiddag. Er veldig sliten etter dagen, så orker ikke skrive mer nå. Kommer sterkere tilbake imorgen! Blir nok tidlig seng her ikveld. 

- Lunaen - ♥


Uken som gikk♥ #4


♦ Ukens tanke: "Nå må jeg stresse NED" - For faktumet er at maten, virkelig ikke er prioritert i mitt hode lenger. Jeg har ingen intensjon i å slutte spise, jeg vil IKKE tilbake dit jeg var. Men når jeg blir stresset, det er mye som skjer rundt meg - og I meg, glemmer jeg rett og slett å spise. Maten er aldri i første rekke uansett hva, desverre er det ofte slik når man har hatt en alvorlig spiseforstyrrelse i mange år så mister man sultfølelsen. Den har jeg fremdeles ikke fått tilbake, og ergo er det lett å glemme å spise, og når jeg først kommer på det og styrer med noe annet tenker jeg: "Skal bare gjøre ferdig dette, skal bare, SKAL BARE. Nei- jeg skal ikke bare. Jeg MÅ spise. Derfor må jeg forsøke stresse ned, for stress hjelper ikke på angsten, og angsten gjør meg kvalm og uvell, og så har vi det gående. 
Så til uka, STRESSE NED. La andre hjelpe til med det de kan, og jeg prioritere helsa i FØRSTE rekke. Leilieghet og søknader og nav osv forsvinner ikke, men uten mer mat enn denne uka ...


♦ Ukens opptur: La oss heller si ÅRETS opptur! Fått meg leilighet! Woooho! Hurra for det! Herregud! Jeg er så gira på å begynne stelle i stand min nye lille trygge hule! :D 

(Rett etter å ha sagt JA til å flytte inn!)

♦ Ukens nedtur: Det må være at jeg har måttet avlyse avtaler jeg har hatt så lyst til å holde, fordi det er personer som betyr så mye for meg. Men når kroppen sier stopp og ikke klarer mer - da må man lytte til det. Det er mange som tenker at jeg kan jo gjøre som jeg vil siden jeg ikke er i jobb, men realiteten er en helt annen. Jeg er ikke fri til å gjøre som jeg vil - det er jo en grunn for at jeg ikke kan jobbe. Sykdom setter en stopper for mye jeg ønsker å gjøre. Veldig mye. Til og med noe så lite som å ta en kaffe hos naboen, ikke en gang det kan jeg gjøre noen dager, fordi helsa ikke tillater det. 

♦ Ukens person: Det kan jeg umulig si er bare EN. Her er det så mange! Derfor vil jeg ikke nevne en spessiel, for det er så mange som har vært "ukens person" denne uka. Herregud, Ab som har hjulpet og støttet meg gjennom en hel uke med ekstremt mye kropps-smerter og mye angst, respektert at jeg må skjerme meg selv når vi har besøk hjemme. Lill, som kommer innom bare for å gi meg en trygg armkrok å sitte i når jeg har en vond dag. Anne Mette som kommer inn etter at jeg har avlyst for å gi meg ett kort og en klem. Gunn som kom med den beste sjokoladekaken jeg noen sinne har smakt i går!! Lisbeth med sitt nydelige sprudlende vesen som hadde strikket to nydelige luer! Kjetil som tok seg fri tidligere fra jobb for å kjøre meg for å se på leiligheten!! OMG!!  Ja nei- hva skal jeg si! Jeg har mange som bryr seg og er her, som respekterer meg og elsker meg. Jeg er ubeksriveldig heldig som er omringet av så mange utrolige mennesker! LOVE! ♥ ♦ Ukens sang: Donna Taggart - Mom♥


♦ Ukens største utfordring: 
Å si "Jeg må nesten ta en "Lunadag idag, beklager!" - Da er vi tilbake til det med å sette seg selv først. Lytte til hva enn selv behøver for å ikke falle rett i bakken noen dager senere. Jeg klarte det, men det er ikke lett. Mye fordi jeg får dårlig samvittighet, men også fordi jeg har jo så innmari lyst å være sosial med mennesker jeg setter så innmari stor pris på. Det er ikke godt å kjenne på at man ikke klarer det som andre ser på som en selvfølge, men som ikke er det for meg og mange med meg. Det å aksptere seg selv som man er, det er ikke lett. Men jeg har blitt mye flinkere til det og jobber stadig med det. 

♦ Ukens Guote: Invest in people who invest in you! ♥ Når man har begrenset med energi og krefter, da må man ta ett valg: Hvem skal jeg bruke de timene på? Jo, da må man se etter hvem som virkelig er der og støtter, respekterer, heier på deg. Vi alle har 24 timer i døgnet 7 dager i uken. Jeg prioriterer da selvsagt de som prioriterer meg. Jeg har før opplevd mange ganger å alltid være 2 i rekka, til og med 4-5-6.. Jeg føler jeg prioriterer riktig når jeg velger å gi min tid til dem som gir meg sin. ♥

Fortsatt god helg til dere fine menneskene! Nyt dagen og se etter de små lysglimtene som finnes selv hvor mørkt den kan føles noen dager. Jeg lover, de ER der. ♥

Planleggings dag!

Det er mye på gang nå, og for å få sortert ting, må jeg ha lister. Så nå har jeg begynt! Laget en bok, hvor jeg skal holde oversikt over ting i livet mitt. Hukommelsen min er ikke så god, kremt, nærmest som alzheimr light ass..
Men det er på grunn av traumer sier de faglærte, og legen min sier heldigvis at det er fullt mulig å trene den opp igjen. Så det er jo bra!  Men enn så lenge, er i alle fall LISTER ett godt hjelpemiddel! ;)Så her har jeg sittet idag og ordnet og styret med denne boken min. Perfeksjonist som jeg er, så må den jo også være fargerik og kreativ. haha! Så slik er det! 

Kaffe, brus og godis må man også ha! ♥
Forsiden til Blogg-kapitellet. Fordi det er jo derfor jeg skriver så brutalt ærlig, fordi det HJELPER andre i lignende situasjon som jeg er i. DET er det beste med å blogge, å vite at der er andre som slipper å føle seg så alene om å ha det på denne måten. ♥

Jeg har sittet i pysjen i hele dag, men fuck, nå har jeg egentlig mest lyst ut en tur å danse! hahaha! Skrifter fort her! Fra dødssliten til "hum, mon tro om jeg skal ta meg en liten tur ut ikveld?" Føler det er avkobling å ta meg en tur ut. Treffe andre, ta en irish, kanskje danse litt. Det er fint, det. ♥

Her har jeg laget meg og printet ut akkurat de listene jeg trenger og skal lime dem inn i boken :) Smil! 

Så nå er det slutt på kontor tid for idag, og muligens litt liv? Vi får se hva jeg finner på! ;)

Har dere hatt en fin dag, eller hvordan går det med dere idag ? 

Klem fra Lunaen !! ♥
 

New home - for both of me. (DID)


+++ "Dissosiativ lidelse. Identitetsskifter der både en selv og andre opplever personen i så forskjellige perioder at det er som om de er forskjellige personer, tidligere kalt multippel personlighet. De ulike delpersonlighetene kan ha ulik alder og kjønn, ulik stemme, ulike symptomer, ulikt ganglag og håndskrift. Dette er den mest alvorlige dissosiative lidelsen." +++ 

Nå som jeg skal flytte i ny leilighet er det ikke bare å planlegge for meg selv hvordan JEG skal takle overgangen. Jeg må også tenke på den andre delen av meg, den lille 7 åringen som bor i meg og titter frem når jeg blir redd, eller er veldig sliten, eller har flashbacks, osv. Den lille jenta som da dukker opp og frem og tar over når jeg er for sliten til å "være her og nå", hun vet jo ikke ennå at hun nå skal bo i en ny leilighet, ett annet sted enn hun er vandt til. Hvordan skal jeg gjøre det lettere for den delen av meg å føle seg hjemme i den nye leiligheten? 
Det er også noe jeg må tenke og planlegge. 

Jeg har i perioder hatt små beskjeder liggende fremme til "henne" og egne drikke og matvarer i kjøleskapet. Ja siden den splittede delen av meg så LAAAANGT IFRA drikker den EKLE kaffen hun IKKE kan forstå at Luna liker! Og at Luna røyker? DET protesterte hun sterkt imot i lang tid til min store frustrasjon! For når jeg kom til meg selv igjen fant jeg hverken askebeger eller røyken min - joda, den lille i meg hadde da protestert mot røykingen min og kastet den i søpla - til og med noen ganger i de grønne dunkene UTENFOR huset. :O

Jeg har perioder hvor jeg "forsvinner" opptil flere ganger om dagen, jeg vet at nå som det går mot jul som er en tøff tid for meg, vil det nok oppstå mange slike episoder. Det er mange triggere, og store livsforandringer i seg selv ER en trigger. 
Jeg skal ha en egen boks i kjøleskapet hvor hennes navn står på, for jo, den splittede delen har ett navn. Der skal jeg sette alt "hun" liker av drikke og matvarer, sjokkomelk og nugatti må i alle fall være på plass! haha :) Ikke min favoritt akkurat, men .. hehe! 
- Jeg skal også lage en plakat med navnet hennes på døren inn til soverommet, slik at hun vet at hun kan legge seg i sengen og sove trygt der viss jeg dissosierer på kveldstid. Hun er ofte sliten og trøtt, den lille. Vil ofte etter å ha tegnet eller spilt spill med noen sove. Da er hun sliten av dagen, hun. Jeg må også legge frem ett sted i stuen en liste over navn og telefon nr hun kan ringe viss det er noe hun lurer på eller om hun er redd. Det er sååååå fint og trygt å vite at jeg har flere i livet mitt som takler og faktisk ØNSKER å snakke med den andre delen av meg i telefon, eller dra på besøk som det trengs. ♥

Så ja, jeg har mye å ta meg av fremover! Ikke kun for den voksne meg, men også den andre delen i meg. Barnet som bor i meg. Jeg må tenke på og lage en plan over hvordan gjøre overgangen lettere også for den delen av meg. Puh! Dette blir en prøvelse og en stressende tid fremover! Men det skal gå fint bare jeg ikke stresser for mye, at jeg fremdeles husker å både spise, sove, hvile og PUSTE. hehe! 


- Lunaen - 

Jeg skal flytte! Jeg har fått meg leilighet!


Jeg bare fortelle dere det! Talallalala, JEG HAR FÅTT MEG LEILIGHET!!! ♥ Og jeg er bare ubeskrivelig glad! ♦
Congrats to myself! hahaha! :D 

- Var på en liten roadtrip skjønner dere, for å dra på visning i går da det dagen før stod en annonse i Avisen som AB plutselig oppdaget, etter at jeg har spurt flere om de kjenner til noen som leier ut på det lille vakre rolige stedet jeg har ønsket meg til den siste tiden. Jeg har lett den siste mnd på både Finn.no og overalt, uten hell. Men helt ut av det blå- stod der: Leilighet til leie på ********. (Ønsker ikke å si hvor det er, akkurat nå.) 
Men jeg greip sjansen og ringte med en gang! På det vakre idylliske stedet er det ikke lett å finne leilighet til leie, derfor visste jeg at jeg måtte bare hive meg rundt å ta den telefonen - som jeg syns er fryktelig vanskelig å ta. 

Men fy søren dere, tenk så flaks jeg hadde! For allerede neste dag ringe den hyggelige damen meg opp igjen og spurte om jeg ønsket å komme og se på den allerede samme dag. Så jeg heiv meg rundt å fikset skyss, heldigvis stilte den snille vennen vår opp og vi tok turen jeg og han! Jeg var så spent! Jeg husker jeg sa til han: "Jeg må ha følelsen av at "dette føles riktig. Her kommer jeg til å finne ro. Dette er hjemme."
Følelsen var der med ett! 
- Vi fant frem til huset og møtte to kjempe hyggelige damer. Vi fikk se oss rundt i alle rom, og jeg visste med en gang: "HER skal jeg bo! HER vil jeg finne ro og hvile!"
Huset ligger rett ved sjøen, noe som jeg er bare glad for i og med at jeg finner så mye ro ved å sitte ved vannet. Det er bare ett minutts gå-avstand til de to nærbutikkene og til bussen også. Kan vell ikke akkurat kalle det sentrum, da jeg flytter ut på landet, hehe. :) 

(SÅ glad etter å ha funnet mitt nye magiske hjem) 

Jeg har tenkt mye og lenge på hvor jeg ville flytte, hvor JEG ønsket - og ikke med tanke på andres ønsker eller hva de tror og mener er best for meg. Men hva JEG behøver for å finne ro og fred i meg selv. Jeg kom frem til to valg, og begge stedene er ikke langt fra Ørsta, men akkurat så langt som jeg trenger. Det er ved havet begge to, stille, veldig stille og rolige plasser. 

- Jeg tok valget selv, jeg kjente etter hva JEG behøver, og tok ingen hensyn til hva andre ønsker. Nettopp fordi det er mitt liv, det er JEG som skal leve mitt liv. Og jeg vet hva jeg behøver, og det er akkurat dette.
Og jeg ELSKET leiligheten fra første stund. Det var akkurat slik jeg ønsket meg og så for meg. Jeg liker den gamle stilen, den varme koselige stilen. Og for første gang i mitt liv får jeg VEDOVN! DET har jeg ønsket meg lenge! Det er så koselig å sitte i sofaen med pledde over seg og se på flammene i ovenen , høre den knitrende lyden av veden som varmer så godt på kalde kvelder. Ååå som jeg gleder meg til å tilbringe vinteren i mitt snart nye hjem! ♥

Jeg smiler, er spent, glad og litt overveldet på en og samme tid. Ett nytt kapittel i boken av mitt liv.
♥ It's going to be a beautiful one ♥ 


- Lunaen - 

DIY telys lykt, AGAIN.

Denne er desidert min favoritt til nå. Jeg elsker silouetten og hva den symboliserer - for meg. ♥ Det er jo det som er så bra med kunst, vi alle ser forskjellig meninger bak både farger, sitat, bilder, ja selv Te-lys holdere. 
For meg var dette terapi å lage. Jeg lager ofte ting når jeg er lei meg, eller det er noe som ikke er så godt. Som i går, da skjedde det noe som gjorde meg først sint, så fryktelig lei meg. Jeg sov ikke før til mårres ett par timer fordi alt gjorde for vondt. Før hadde jeg mest trolig skadet meg selv for å avlede meg fra den indre smerten over det som plaget meg, det som gjorde så inderlig vondt. Men nå, i går, så skapt jeg heller denne lykten. Den symboliserer noe sårt for meg, samtidig som andre kan se på den som noe helt annet. Det er derfor jeg er så glad i kunst, det å skape ting, fordi det gjør at jeg må fokusere på akkurat den oppgaven jeg har satt meg for. En positiv avledning. Ikke en destruktiv, men en kreativ en! I ett helt mørkt rom så lyser den SÅ opp! ♥

Jeg kan legge ut figuren på FB siden min sånn at viss du ønsker å lage slike lykter, kan du ta dem derfra :) 
https://www.facebook.com/Lunahjertesmil/?fref=ts
Kan legge flere i en mappe på siden min der, så er det bare å ta frem den kreative delen du har i deg å kose deg ♥ Ha en fin kveld!! 
Klemmer fra Lunaen !! ♥

Klar for nye eventyr! ♥


OMG! TO store "hemmeligheter" som bobler over inni meg nå! Jeg vil så gjerne fortelle, men må bare vente LITT til. 
Jeg smiler, med hele meg! Hjerte, sjel, kropp- jeg svever! Er det mulig at det endelig begynner å gå MIN vei nå?
Er stormen virkelig stilnet for denne gang, og jeg har fått medvind i ryggen nå?  Kan jeg endelig begynne å leve litt igjen nå? 


Jeg smiler, ikke fordi jeg må, ikke smilet masken min bærer. Men akkurat nå, så smiler jeg helt på ekte- alene her jeg sitter i senga mi og skriver til dere. Så godt å smile helt på ekte, uten å kjenne det gjør vondt i hjerte når smilet trenger seg frem. 
Jeg er så glad!♥ Jeg tror, jeg velger å våge å tro at det begynner å stilne nå, stormen som har herjet med meg i snart to år nå, den har endelig slått seg til ro, og jeg kan endelig begynne å leve litt igjen. Jeg stod den av, jeg klamret meg fast, og her sitter jeg
- Smilende, glad, spent og klar for nye eventyr! 


Life! I'm ready! ♥

Relax! Hva gjør du når du skal hvile?


Idag til morgenen sendte jeg tekst meld til primærkontakten min gjennom mange år som jobber i akutt teamet, det eneste jeg skreiv var: "sliten (navnet hennes)" - Da fikk jeg tilbake før jeg la meg og sov en times tid til: "Må ta deg Lunatid veit du. Kvil deg" 
Og ja, jeg vet jo egentlig det. Vi kaller det "Lunatid", det vil si: Hvile, fra alt av inntrykk, lyder, sosialt. Tid for meg selv.

Så idag har jeg hatt kun "Luna tid". Når jeg har Lunatid gjør jeg følgende:
♦ Skrur av lyden på tlf og tar absolutt ingen telefoner uten om viss det er livsnødvendig.
♦ Leser ikke nyheter på internettet, (når jeg helt seriøst begynte å gråte i dag til morgenen når jeg las om Therese Johaug på Aftenposten, DA er jeg sliten. Ikke kjenner jeg henne, ikke er jeg  interessert i skisport, og helt okey at jeg syns synd på henne og at det er så jævlig urettferdig at hun må ta konsekvensen av en leges feil- men å sitte å hulke og tørke tårer? Da er jeg faen sliten ass..)
♦ Skjermer meg selv så godt jeg kan for alt av inntrykk. Minst mulig internett, ikke TV, bare musikk som gir meg "good feeling". Ikke besøke noen, ikke ha besøk, ikke på butikk osv.
Gjør ting som gir meg indre ro og fred.
Som idag har jeg laget to lykter. Jeg har skrive litt, og gjort bare små ting som å sortere i papir og hobby ting. Jeg spiser og ellers bare gjør litt husarbeid som å vaske klær og sette i oppvaskmaskinen. - Alt små syssel som ikke krever energi eller gir påfyll av inntrykk.


Jeg kjenner meg allerede mer uthvilt, mer rolig og mer samlet. Jeg trenger mye tid for meg selv for å få samlet meg. I det siste har jeg ikke vært flink nok til å ta meg tid for meg selv. Og idag måtte jeg bare avlyse planer for å vite at jeg imorgen kommer meg til den ukentlige legetimen min. Det er så viktig å lytte til kroppen, hode og kropp henger jo sammen. 
Hva gjør dere for å samle dere, egentlig? Er det andre enn meg som er så sensitiv på inntrykk? 

Nå skal jeg pynte ferdig lyktene mine. Gleder meg til å vise dere! :D ♥
Ønsker dere en avslappende og rolig ettermiddag fine dere! Husk å stress ned og ta det litt med ro dere også når dere trenger det. Det gjør godt for både kropp og sjel med slike dager. ♥

- Lunaen - ♥

En liten pause-dag.Let her sleep,
For when she wakes
She will move mountains


En liten pause. En morgen hvor hun avlyser dagens planer med hjerte i halsen. Vil ikke svikte, liker ikke si "Jeg er ikke i form idag."
Noen minutter senere, aksept- forståelse, så vakkert. "Du er flink å lytte til kroppen", tekstmeldingen roet hjerte og styrket selvfølelsen. Takknemlig.
Hun legger seg på sengen igjen og kjenner at dette kan likevel bli en helt okey dag. Til tross for hvor sliten hun føler seg, hvor vondt det gjør i både beina og den ene armen. Og angsten som herjer uten tydelig grunn for det. 
Hun tar av seg gårsdagens sminke som hun ikke orket å fjerne før hun la seg, og setter så håret opp i en hestehale. Hun svelger riktig dose av medisinene sine med cola Zero rett fra flasken, og trykker så på kaffemaskinen.
Hun setter seg i vinterhagen og kikker ut vinduet. Så ser hun solen står opp, og hun smiler. 

"Sett ned tempoet. Ta en hvile dag. Du trenger det nå." sier kroppen.

Hun klarte det. Lytte til kroppen og sette seg selv først.

- Lunaen - 

Black and Gold ♥

God kveld fininger! Beklager stille her idag, jeg har rett og slett ingen bedre unnskyldning enn å ærlig innrømme at jeg har sovet i hele ettermiddag! :O haha!! Ja slik er det bare noen dager. Sov så lite natt til idag på grunn av kroppsverk, hater virkelig de nettene jeg våkner hver halv time og kikker på klokken. Så etter å ha vært hos venninnen min å koset oss sammen med å fikse neglene våre, drikke kaffe og bare slappe av var jeg totalt kaputt - haha! Ja sånn er det bare noen dager. Sovnet og våknet kl 20.00. Nå har jeg vært en rask tur på butikken og skal vell straks køye igjen tror jeg. Sliten i kropp og hode idag. Men må jo innom å si hei!♥ Dessuten lovet jeg dere jo i går å vise dere neglene idag. So here is it: ♦Black and gold♦, faktisk! 

To konsentrerte damer i arbeid idag ;) hehe! Takk for fin formiddag AM!♥


I ettermiddag har vi spist Pita Pizza! Meg AB og Malin ♥ Kjempe godt!!! Har dere smakt det? Er kun Pita brød med kjøttdeig og det du selv ønsker på! AB viste meg idag, det er jo SÅ enkelt, likevel SÅ godt! :D
DET klarer til og med JEG å lage når jeg er hjemme alene :D
Supert viss man vil ha noe digg men ikke orker bruke så lang tid på kjøkkenet! ;)
Forresten, er det noe tema eller noe dere ønsker jeg skal skrive mer om? Bare å si ifra! :) 
Nå slenger jeg meg på sofaen litt, vi skrives mer imorgen! 
Håper dere har hatt en god start på den nye uken! ♦ Masse kos fra meg!! 

- Lunaen  -

Tidsfordriv når kropps-smertene herjer!

Hei fine! ♥ Idag har jeg ikke klart å gjøre så mye fornuftig, kropps-smertene er ille idag. Har bare holdt hus i dag. Det er dette værskifte som gjør det slik, om det er fra varmt til kaldt, eller kaldt til varmt er ett fett, uansett hvilken vei værskifte er så setter det seg noen ganger så sinnsykt ille i kroppen, og idag har det ikke vært særlig godt å være meg. Verker sånn i beina at jeg har holdt senga mye i ettermiddag.
Da er det viktig å ha noe å fokusere på så man ikke graver seg ned i selvhat over å ha påført seg selv denne livs-hemningen. Så jeg fikser neglene mine igjen. hah! Ja, nå er jeg begynt å bli litt dreven altså! ;) Håper jeg etterhvert kan bli såpass fungerende over tid at jeg kan gå på kurs for å lære negl-design - sånn helt på ekte. ♥


Legger GEL- negler ser dere. Her er noe av utstyret som må til for å lage dem. 

Er så heldig å få besøk av en liten venn inni mellom også ;) Hun, som jeg kaller "lille monster", har faktisk blitt en god venn nå! Det er kos! ♥ Her om kvelden sovnet jeg faktisk ved siden av henne! :D ♥

Filer og filer.. Hører musikk, drikker brus og chatter litt. Ting tar tid idag, men det gjør ingenting, jeg har tid!Chicka ville også ha manicyr ;) haha!! ;)

Er fremdeles ikke ferdig, skal begynne med gel-lakken nå, så får sette i gang om jeg skal bli ferdig før jeg legger meg for natten. ;) Dere skal få se resultatet imorgen!! 

Håper dere har hatt en nydelig helg! Og får en super fin mandag imorgen! 
Sov trygt og godt i natt kjære dere, med de vakreste drømmene ♥

Masse klemmer fra 

- Lunaen - 

Ta godt imot bøssebærerne! ♥


 Årets TV-aksjon skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden - sivile rammet av krig og konflikt. Mer enn to millioner mennesker skal få livsviktig hjelp. 
- Blimed.no-

Men siden mange er så forbanna på summen Røde kors har på bok fra før av, og derfor ikke vil gi ei eneste krone idag når bøssebærerne kommer,  betyr det vell at dere ikke ønsker å bli hentet ned fra fjellet viss dere har falt å brekt beina da? Eller når dere har slått hode så hardt at dere ikke kan bevege dere? For uten Røde Kors, så blir du nok liggende jævlig lenge..
♦ Røde Kors har lokalforeninger over hele landet, samtidig som organisasjonen er en verdensomspennende bevegelse med et nettverk av frivillige hjelpere. Røde kors hjelper til HER i Norge, men OGSÅ i HELE verden. 

Visste du at Røde Kors er mange steder den eneste hjelpeorganisasjonen som slipper til med humanitær bistand? At de har gjennom lokale frivillige tilgang til dem som ellers ikke får hjelp?

DETTE SKAL PENGENE GÅ TIL:
(hentet fra http://blimed.no/nyheter/%C3%A5rets-tema/dette-skal-pengene-gaa-til/)

♥ SYRIA - MAT, VANN OG MEDISINER​.
Etter fem år med borgerkrig er over 13,5 millioner mennesker i Syria helt avhengig av nødhjelp for å overleve. 4,8 millioner syrere er drevet på flukt til andre land, mens mer enn 6,5 millioner er på flukt inne i landet. For dem som er igjen, er situasjonen fortvilet ? de mangler vann, mat og helsetjenester. Frivillige i Syria Røde Halvmåne jobber intenst med å gi livsviktig hjelp til sivile i det krigsherjede landet, med støtte fra Røde Kors-bevegelsen.
Med TV-aksjonen skal Røde Kors:

♦gi flere mennesker mat og medisiner
♦ gjennombygge vann- og sanitæranlegg 
♦ gi opplæring og utstyr til de 10 000 frivillige i Syria Røde Halvmåne. Dette vil gjøre dem i stand til å hjelpe enda flere.

♥ LIBANON - HELSEKLINIKKER
Libanon Røde Kors har et stort behov for å få rustet opp sine helseklinikker for å kunne behandle flere av de nærmere 1,5 millioner syrerne som har flyktet til landet.​
Med TV-aksjonsmidlene vil Røde Kors:

♦etablere flere mobile helseklinikker for å nå ut til syriske flyktninger og en sårbar lokalbefolkning med blant annet vaksiner, behandling av barnesykdommer og psykososiale støttetiltak.

♥ SØR-SUDAN - LEGEHJELP
Sør-Sudan har vært herjet av borgerkrig siden 2013 og 3,9 millioner sørsudanere er helt avhengig av nødhjelp. Røde Kors er til stede for å beskytte og yte helsehjelp til sivile.

Gjennom årets TV-aksjon kan Røde Kors:

♦sende flere kirurger som kan operere krigsskadde

lære opp flere frivillige i førstehjelp

drive forebyggende helsearbeid

beskytte helsepersonell

♥ AFGHANISTAN - HELSETILBUD FOR MOR OG BARN
Etter mange år med krig, er det fortsatt borgerkrig i deler av Afghanistan. Befolkningen er rammet av fattigdom og mangel på helsetjenester. Ofte befinner sivile seg midt i kamphandlingene.
Med årets TV-aksjon skal Røde Kors:

♦bygge fødestuer og utdanne helseansatte og frivillige i Afghanistan Røde Halvmåne.

støtte driften av ortopediske sykehus som rehabiliterer krigsskadde og opererer og tilbyr proteser. De fleste som jobber på disse sykehusene er tidligere pasienter som har fått utdanning og opplæring.

gi enda flere krigsskadde livsviktig hjelp.

♥ SOMALIA ? OPPLÆRING AV HELSEPERSONELL
Siden 1991 har Somalia vært preget av nærmest sammenhengende væpnet konflikt. Gjentatte tørkekatastrofer, matmangel og om-fattende mangel på helsetilbud gjør den humanitære situasjonen prekær. Totalt anslås 2,5 millioner somaliere å være på flukt.
Med midlene fra årets TV-aksjon skal Røde Kors:

♦bygge flere permanente helseklinikker

lære opp helsepersonell og frivillige i Somalia Røde Halvmåne

utstyre flere mobile klinikker der leger og annet helsepersonell reiser rundt og yter livsviktig hjelp

gi flere krigsskadde få behandling og proteser ved Røde Kors? rehabiliteringssentre

♥ MYANMAR ? FOLKEOPPLYSNING
En stor del av befolkningen i Myanmar lever i dyp fattigdom og mangler tilgang på helsetjenester. I deler av landet er det fortsatt borgerkrig og lokalbefolkningen lider. Antall internt fordrevne øker, og svært mange kan heller ikke vende hjem fordi områdene de kommer fra, er dekket med landminer og udetonerte bomber.
Gjennom TV-aksjonen skal Røde Kors:

♦gi livsviktig hjelp til internt fordrevne via mobile helseklinikker

♦drive opplysningsarbeid for å forhindre at folk blir skadet og drept av miner og eksplosiver

♥ HONDURAS, EL SALVADOR OG GUATEMALA ? VOLDSFOREBYGGING
Honduras, El Salvador og Guatemala er blant verdens mest voldelige land og topper FNs drapsstatistikk. Ekstrem vold fører til at familier blir revet fra hverandre, omsorgspersoner blir drept, og barn vokser opp uten trygge rammer.

TV-aksjonen vil gjøre Røde Kors i stand til å:

♦styrke arbeidet med førstehjelp og helsetjenester til sivile i de mest voldsutsatte områdene.

♦jobbe aktivt med voldsforebyggende arbeid i lokalmiljøene

♦tilby alternative aktivitetstilbud til de unge.

♥ NORGE ? INTEGRERING OG HELSEHJELP
Årets TV-aksjon skal bidra til et bedre liv for flyktninger og asylsøkere i Norge gjennom å tilby meningsfulle aktiviteter på asylmottakene
♦flyktningguider
♦helsehjelp for papirløse
♦oppsporingstjeneste for savnede personer.


Tenk at en liten sum DU kan gi, kan være med på å bidra til at mennesker, som du og jeg, kan få rent vann og mat, og nødvendig medisiner - noe vi her i Norge er så ubeskrivelig heldige å ha tilgang til HVER ENESTE DAG. Jeg har nettopp spist to brødskiver med smør og banan til frokost. SÅ heldige vi er!! Som både har tilgang på rent vann hver eneste dag, ja for resten av vårt liv, og at vi kan spise oss mette og ikke bekymre oss for livsnødvendige medmenneskelige behov- som ernæring!


Jeg tuslet i alle fall bort i minibanken idag til mårres for å gi det jeg har av mulighet å gi i den økonomiske situansjonen jeg er i. De fleste av oss kan gi LITT i alle fall, og litt er bedre enn ingenting! ♥

♥ La oss hjelpe på den måten vi kan! Så jeg håper DU også vil ta godt imot bøssebærerne som kommer på døren i dag! 

- Lunaen - 

Da jeg forsvant.


Hver eneste lille celle i kroppen min var utslitt. Pulsen økte der imot i takt med hver en lyd jeg hørte utenfor skallet apatien og depresjonen skapte mellom meg og menneskene i rommet.
Jeg kunne høre de diskutere seg i mellom, men jeg hørte bare lyden av stemmene deres, orden forsvant før jeg fikk satt dem sammen til å bli en hel setning. Noen forsøkte få kontakt med meg, men jeg klarte ikke respondere, det var som om jeg ikke lenger var tilstede. Det var kun skinn og bein igjen, ingen sjel, inget hjerte, ikke noenting igjen av den jeg en gang var. Det var bare ett tomt skall. Jeg, Luna, var ikke lenger tilstede. Levende- død. Så vidt eksisterende. 

- De begynte pakket ned alt jeg eide, alt jeg hadde fått lov å ha fremme på sykehusrommet ble nå fjernet og låst inne i skapet jeg ikke hadde nøkkel til. Jeg selv lå bare som tilskuer til dramaet, jeg kunne kjenne bevegelsene deres, bølgene de skapte i rommet. Energien deres og lyset. Men jeg klarte ikke lage en lyd. Stemmen min ville ikke lenger bære ordene ut i luften. Jeg lå som beltet fast i sengen, helt apatisk, følelse-løs, kald, mens jeg stirret tomt ut i luften. Jeg kunne med sløret blikk se de forsøke få blikk kontakt med meg, forsøke snakke med meg, forsøkte nå inn - men jeg var for langt borte nå. Jeg var ikke hjemme.


En av de ansatte satte seg på huk fremfor sengen min og begynte forsiktig stryke meg over håret. Men jeg kunne ikke kjenne det. Jeg kjente og følte ingenting. Jeg bare så i side-synet hendene hennes, de snille varme hendene hennes, hvordan de beveget seg varsomt frem og tilbake på hode mitt.
Men så 
reiste hun seg. De stod nå fem-seks ansatte i rommet og snakket seg i mellom. Noen gikk, noen kom. Til slutt var det kun en igjen. Jeg så døren til rommet mitt som nå var helt strippa for ting, ble satt på vidt gap. Det var som om alt gikk i sakte film, den hvite stolen ble dratt bort til døren, sykepleieren satte seg ned med blikket rettet mot meg. 
Avstanden oss i mellom så ut til å være milevis i forhold til lengden av rommet. 

♦ For mange tunge stener i magen, for mange overveldende følelser over tid, for mye innestengt smerte å bære alene på, for mange vonde minner som resulterte i angstanfall når de brøt seg frem og igjennom og opp til overflaten. For mye, for mye smerte, for mye sorg, for mye lengsel - alt ble bare... FOR MYE.
Og jeg forsvant. 

 

- Lunaen - 

Happy weekend! ♥


Hei hei! Nå er uken kommet til ende og en lenge etterlengtet helg er ankommet. ♥ Rart med det, jeg er jo mest glad i hverdag, men akkurat nå om dagen kjenner jeg helgen er ganske så deilig. Avslappende!
Tid for litt morro kanskje? Eller bare tid for en liten "pause"? Vell, alt etter som. Jeg har foreløbig en KANSKJE plan ikveld sammen med en venninne. Skal kanskje en tur frem til en av mine aler nærmeste venninner å drikke litt vin og slappe av, før vi kanskje etterhvert tar oss en tur på pubben. Liker best fredager, roligere og mindre folk. Så da er det faktisk mulig å prate med hverandre uten å måte rope! ;) Er så koselig på pubben, alltid trubadur, noe jeg elsker! ♥ Håper det kommer LITT flere mennesker ikveld enn forrige gang jeg var ute, da var det litt i overkant rolig. Middels er en fin ting! ;) Har dere planer i helgen da? :) Litt små sliten akkurat , her nettopp kommet hjem fra legen, var der idag for en litt lenger samtale, så nå skal jeg roe litt ned før jeg finner ut av hvordan kvelden blir. Resten av helgen er det KUN avslapping tenker jeg.

Så godt det kan være å faktisk kjenne at man lever? At man kan velge selv hva man vil gjøre med dagen? Velge hva man skal bruke tiden sin på? Spise når man er sulten og ikke etter klokken? Velge selv om man vil ut eller ikke? Jeg syns før det var så skummelt å være ute i det fri etter lang tid inne bak låste dører.. Men nå.. nå kommer jeg meg ikke raskt nok ut. Det er så godt å være FRI! Jeg kjenner en sånn takknemlighet for hver eneste dag jeg har her ute, takknemlig for disse periodene jeg er så "frisk" at jeg kan være hjemme. 

Nå skal jeg hvile litt, ta meg noe å spise, så skal jeg farge håret mitt! :O Witch color? Wait and see! ;)
♦RIKTIG GOD HELG TIL DERE fine snille trofaste leserne mine! ♥ Looove!!♦

- Lunaen - ♥

Ett monster, en jævelunge.


"Tenk om jeg blir ett monster igjen?"  utbryter hun engstelig, med høy klar stemme, midt i stuen mens hun drar seg i det lange brune håret, akkurat slik som hun pleier å gjøre når noe kjennes farlig ut eller hun har sterk angst. Det er en refleks, hun er ikke i nærheten av å kjenne det gjør vondt en gang før timer i etterkant. 

"Du blir ikke ett monster Luna, du har aldri vært det heller." sier den ene kveldsvakten med høy, klar og tydelig stemme. Øynene der imot ser noe urolige ut, flakkende blikk blant de ansatte, men samtidig fulle av omsorg. De blir hvisket dem i mellom, og hun kjenner hun blir enda mer stresset og urolig. 

"Jo, jeg er ett monster. Jeg ER det! Dere ser jo det!- Jeg er sikker på at jeg er en jævelunge uten medisiner! Tenk om jeg blir en jævelunge igjen, da! Nå som medisinen trappes ned! Det var jo sikkert derfor de dopet meg ned som 18 åring, fordi jeg ikke var ett menneske uten!"


Den ansatte kommer gående mot henne, setter seg på huk og brer forsiktig trygt hånden sin rundt håndleddet hennes. "Luna, du er og har ALDRI vært ett monster. Du kommer aldri til å bli det heller. Hvordan tenker du at ett monster er? Hvordan ser ett monster ut?

"Slik som meg."  

- Lunaen - 

Morning coffe with my friend ♥ God start på en ny dag!

Good morning sweethearts!  Idag stod jeg tidlig opp, slappet av og koset meg sammen med Sindre en times tid før har idag reiste på jobb og blir borte i (hele) tre UKER. :/ Men vi jentene klarer oss nå fint vi! ;) 

Deretter tuslet jeg bortover i gangen her til venninnen min Anne Mette, som bor kun noen dører ifra oss i samme oppgang. Så koselig å bo så nært!  Så da drakk jeg morgen kaffen hos henne, så utrolig koselig å starte dagen slik!!♥ 

Vi pleier ofte å gjøre det, som regel tar vi med oss kaffen i hånden, kler på oss varme klær og tuller oss inn i ullpledd og går opp på taket og sitter der. Det er så fint der oppe, herlig utsikt!
- Men idag var det så kaldt!! Så vi ble heller innendørs og bare ute på verandaen deres for en røyk inni mellom ;) 
Hun hjalp meg å bølge håret, slik tang må jeg nesten skaffe meg! Syns det ble veldig fint! :) Kjekt med litt forandring altså! 


God start på dagen er viktig! Og med hyggelige mennesker fra hjemmesykepleien som smiler og ønsker enn en god dag, det er så herlig! De leverer jo dagsdoset hver morgen, og noen ganger så møter du bare så herlige smil og til og med en klem i ny og ne, det setter jeg så uendelig stor pris på! Det gjør starten på dagen så ufattelig mye bedre! ♥ 

Nå skal jeg roe ned her hjemme, rydde litt i hobby-sakene som ligger strødd utover gulvet her nå. ;) Slik er det når man er i det kreative hjørnet! ♥ Ønsker dere alle en strålende dag! Take care of yourself, okey? :) 

♦Husk at DU er den viktigste personen i DITT LIV. Du kan ikke ta vare på andre om du ikke tar vare på deg selv først. Vanskelig i praksis, men særdeles viktig! ♦ 

- Klemmer fra Lunaen!! - ♥

Jeg VET jo hva jeg behøver, og nå har jeg klar å fikse mye av det! Hurra!

Husker dere jeg for en ukes tid siden skreiv at jeg visste hva jeg behøvde? Jeg har nemlig fått gjort en hel del for å få i gang disse tiltakene! Det har vært krevende disse ukene, men jeg har jaggu meg klart mye nå!
De gjelder ikke oppfølging under og etter måltider, eller følge til lege osv. Dette klarer jeg ON MY OWN. Selv om det noen dager er vanskelige enn andre, så gjennomfører jeg til tross for!

Men jeg har f.eks maset og purret på med terapeut, og ikke hvilken som helst en! - Jeg sa hva jeg trengte hjelp til, og det måtte være en som hadde god kompetanse på akkurat disse tingene jeg sliter mest med. Som f.eks dissosiasjon. For å få kontroll over det, se de små tegnene som gjør at jeg kan klare å stoppe det før jeg forsvinner helt, og da noen ganger skader meg selv uten å vite det, da må jeg få hjelp til det! Jeg må lære meg hvordan se de små tegnene før, så jeg klarer å holde tilbake og "være her og nå". DET er det ikke alle på poliklinikken som har kompetanse på, heldigvis har jeg vært så tøff at jeg våget å sette disse kravene, og nå har jeg endelig fått en! Så i November allerede skal jeg begynne hos en spesialist på poliklinikken. DET gleder jeg meg til! 

Så ♦1 - Terapeut i boks! Hurra!!

Så vet jeg at jeg trenger å bygge opp igjen kroppen som er temmelig skadet etter Anoreksien, jeg kan ikke gå på trenings senter og kjøre mitt eget løp. Det kan slå grundig feil! Been there, done that. Så jeg og legen min snakket en del om dette for en uke siden, og jeg sa jeg tror jeg ville ha både fysisk og psykisk utbytte av å gå til en fysioterapeut for å få veiledning og ett trenings opplegg for å BYGGE OPP IGJEN kroppen min. Ikke for å trene for å gå ned i vekt, men for å bygge opp igjen styrke og muskler. Dette var han helt enig i. Så nå har jeg fått papirene jeg trenger for å levere inn der jeg ønsker å begynne trene under tett oppfølging. 

Så da er også ♦2 - Fysioterapi i boks! 

Jeg har også veldig behov for å være ute på turer. Ikke lange fjellturer, det har jeg ikke helse til. Men skogsturer, opp på små utsiktposter, eller ved havet. Bare det å komme meg ut i naturen, det gjør meg virkelig godt! Jeg merker behovet for å være ute har blitt enormt sterkt med årene, det er vell noe med at jeg har vært fratatt den muligheten store deler av livet. Jeg skal  jo også snart flytte for meg selv igjen, og trenger veiledning og noen som kan lære meg med tålmodighet og gjerne gjøre det flere ganger - både matlaging og baking. 
Så hva gjorde jeg? Hvem kan være behjelpelig med dette?
Jo, jeg hentet papirer på kommunen for å søke om støttekontakt. Jeg har også selv spurt to fantastiske damer om de kunne tenke seg å være støttekontakt for meg, og fortalte hva jeg ønsket å bruke tiden på. 
De sa ja!!! :D Jeg er så ubeskrivelig takknemlig og glad for det!! Det vil si at to dager i uken har jeg noen som enten tar meg med ut, eller lærer meg ting jeg trenger å lære. (Ja viss jeg får gjennomslag selvsagt på kommunen.)

Så da har jeg også klart å ordne det også, ♦3 Støttekontakt (forhåpentligvis) snart i boks! 

♦ Når jeg kommer til terapeuten jeg har fått tildelt i Volda, skal jeg også be henne om å søke om timer med psykomotorisk fysioterapi. Det har jeg hatt god utbytte av før, og vet er til god hjelp for meg med traume-bakgrunn og DID. Det er hun som må henvise meg dit, det er jo slik det er i systemet. Fastlege kan ikke alltid søke, noen ganger må det høyere opp i systemet. Og poliklinikken er andre linje tjeneste, og derfor er det hun som må ta den biten. 


- Jeg vet at det er slike ting jeg trenger, det mer "normale", gjøre ting som dette er jeg helt sikker på vil bedre min psykiske helse, min fysiske helse, og gi mer livsglede. Styrke selvtilliten min og gjøre at jeg har mindre behov for daglig oppfølging i hjemmet jeg etterhvert skal etablere på nytt. 
Jeg trenger selvsagt hjelp av helsevesenet, men jeg trenger også dette mer "normale", jeg har gått glipp av så mye siden jeg har vært syk og innlagt så lenge. Jeg tror virkelig dette vil være starten på noe bra, noe! 

Og JEG er den som har ordnet og styret med det. JEG har kjent etter selv hva JEG tror og føler jeg har behov for, og jeg har hentet søknader, fylt ut og levert. Fy faen - jeg har jo fikset og mestret mye disse to ukene! 
Har god grunn for å være litt stolt nå, altså! :D 


- Lunaen - ♥

Onsdag - Make it a good one! ♥


♦ God morgen fine dere! :D Nå har jeg vært oppe siden kl. 06.00, det er så godt å ha denne morgen stunden igjen. Jeg elsker morgenene, våkne når mørket ennå er her, før solen har stått opp. Sitte en times tid i pysjen med kaffekoppen i hånden og bare nyte stillheten og skumringstiden før dagen stater. Fatter ikke de som ikke er A mennesker, haha! 

Nå sitter jeg å venter på skyssen min, skal til legen som vanlig kvart på 9. Så blir hentet om 15 minutt! 
Håper det fremdeles er oppgang vektmessig, og det regner jeg med etter alle de gode måltidene jeg har fått i meg denne uka! 

Idag tenkte jeg å bake muffins, eller boller. Eller kanskje begge deler? :D Får se formen etter legen! Noe blir det i alle fall! :D

Syns det er så mange fine strøssel til å pynte kaker og muffins med nå! SE disse da?! :D 
Dette blir fine muffins idag altså! Sindres favoritt, så da må ha nesten få muffins før han reiser på jobb imorgen! ♥

Må løpe! Vi skrives senere!! :) ♥ ♥ ♥ GOD klem til den som vil ha! ♥ ♥ ♥ 

♦Har forresten opprettet en side for denne bloggen på FB nå. Slik at jeg holder min private FBkonto privat. Lik siden så får dere alle oppdateringer viss dere ønsker det :) Trykk HER: https://www.facebook.com/Lunahjertesmil/?fref=ts&pnref=story

- Lunaen - 

DIY - MasonJar Crafts 2

Idag har jeg laget en ganske lik, men likevel ny variant av den Fairy-lykten! Denne gangen med serviett! Det syns jeg ble mye finere faktisk! ♥

Jeg brukte denne servietten her, du får kjøpt den på Nille. 


♦ Det er tre lags serviett, så det første du gjør er å ta av slik at du har bare ett lag, det med mønsteret. 

♦ Pensl glasset med Decopage lim og legg varsomt servieten rundt glasset.

♦ Pensl så forsiktig over med decopage lim, det er lett å rive hull i servietten viss du tar for hardt i fordi den er så tynn. Så pensle over nøye og med forsiktige strøk. 
♦ Når hele glasset er dekket med decopage strør du så glitter over før det tørker. 

♦ Print ut og klipp så ut den figurene du ønsker å ha som motiv.


♦ Ta på litt lim på motivet du har valgt å legg det på plass på INNSIDEN av glasset. Dette er jo noe av det som gjør det så fint i mørket, det lyser så fint igjennom. 

♦ Jeg valgte å ha kun sort og hvitt på dette, så jeg festet så denne blonden øverst på glasset med limpistol, 
og så knøyt jeg rundt ett tynnere sort ett over etterpå med sløyfe på siden. 


Jeg har bare fylt bunnen med noen sorte småstener for å dekke bunnen, og setter så led-lyset midt i.

Det lyser så fint i mørket! ♥

Har du laget noen slike? Jeg syns det er så koselig og avslappende når jeg gjør noe kreativt. Kjenner jeg klarer å puste bedre, senker skuldrene, og angsten roer seg. I alle fall så legger jeg ikke like mye merke til den. Fokuset er jo på det jeg lager, og å endre fokus er en positiv ting. Vi alle trenger pauser fra hverdagens vanskeligheter. Noen strikker, noen baker, noen ser serier på Nettflix, noen går på fjellet - ja vi alle har våre positive mestring- strategier for å få en pustepause. Hva er din?  

- Lunaen - 

Happiness is enjoying the little things in life


Hei sweeties! ♥ Noen dager er bedre enn andre, men jeg prøver å tenke positivt og forsøker være løsnings orientert. Idag er det hånden mye bedre enn igår, men kjenner det begynner å verke igjen nå, skal visst lite til. (Skal skrive ett eget innlegg om akkurat dette senere). 
Men uansett, det stopper ikke meg. Må bare finne en balanse som funker, så det ikke blir så ille som igår. 

Well, this day - what to do?! Rastløs kjenner jeg. Men idag ordnet jeg til felles frokost for oss her hjemme igjen, det er lenge siden vi har gjort, og det er jo så utrolig hyggelig å starte dagen slik sammen! ♥:) ♦ If you never try, you'll never know! ♦


Kakao med krem er absolutt favoritt på høsten altså! ♥


Skal se om jeg får skrive litt senere om de langvarige konsekvensene av alvorlig selvskading. Det er ikke så gøy å hele tiden bli påminnet hva og hvorfor, og at det begrenser enn i hva man kan gjøre.
Klarer jeg ikke idag, kommer det i alle fall imorgen! :) 

Håper dere får en fin dag! ♥ 
Fremdeles nydelig vær her på vestlandet, jaggu meg har vi vært heldige med denne vakre høsten!!! ♥
Ta vare på dere, og gjør noe fint for dere selv idag ♥

- Lunaen - 

Kommer sterkere tilbake ♥

Hei, bare liten tur innom, har ikke fått skrive noe idag dessverre, verker sånn i armen at har ikke klart å bruke den ikveld. Er ennå ikke helt bra, så blir derfor kun ett kort stopp innom før jeg kryper til køys og sover igjen. Helt sikker bedre imorgen så kommer sterkere tilbake da :)

Har lagt nye gel-negler på meg selv, forresten. :) Eller, gjorde det til helgen, hehe! :) Men endelig, føler jeg begynner å få litt tekken på det nå! Var på besøk idag til morgenen hos venninnen min som også nå er naboen, vi spiste hjemmelaget skillingsboller og drakk kaffe, så fikset jeg litt mer på dem, - det sorte og diamantene. ♦Har vært å handlet idag, og levert fra meg to søknader på to forskjellige kontor, og så ordnet litt her hjemme etter på. Ble litt mye belastning for hånden som ikke er helt bra, så etter middag har jeg egentlig bare sovet. Er som å ha tannverk i armen .. not good.

Sindre disket opp med denne digg middagen her! Gjett om vi storspiste! hehe :D Var kjempe godt!! 

Jepp, jeg spiste ALT dette og mer! SÅ godt  var det! 

Vil bare vise ett lite livstegn, skriver mer imorgen!! 
Håper dagen deres her vært bra! Kos dere ikveld! ♥

- Lunaen - ♥

DIY - Magical Fairy Jar Lights

Hei skjønne dere! ♥ Idag har jeg vært i det kreative hjørnet, og tenkte jeg skulle vise dere hvordan lage et helt vanlig syltetøyglass til en søt fairy-natt lykt! :)

Dette er da resultatet! Slik ser det ut i mørket! ♥ Syns det ble ganske fint!!! 

Det du trenger for å lage denne er:
♦ Ett tomt vasket syltetøyglass.

♦ Decopage lim
♦ Glitter støv
♦ Pensel
♦ Servietter, eller som jeg brukte, - ett tynt tøystykke som er ganske gjennomsiktig med glitter i.
♦ Blonder/bånd
♦ Superlim/lynlim
♦ Limpistol
♦ Saks
♦ Silhouette fairy (jeg fant på pinterest, og printet ut og klipte den ut.)
♦ Stjerne puncher
♦ To Led-lys. (Batteri-te-lys)


Fremgangs måte: 
Først klipper du til stoffet/servietten slik at det passer til glasset.

Pensle så på decopage-lim på glasset der stoffet skal festes på.

Jeg syns denne er veldig bra. Den er litt dyr syns jeg, 99 kr for denne lille flasken. Men den er den beste jeg har brukt så det er verdt det. Greit å tømme litt oppi noe slik at det ikke blir så mye søl. 

Når du har penslet hele glasset med decopagelim så legger du forsiktig over stoffet rundt glasset, og så pensler du da først ett strøk decopage lim over der igjen, dette for at det skal sette seg.

Jeg strødde så på glitter-støv for å få litt mer effekt i og med at det er tross alt ett Fairy-lys glass ;) hihi♥
Når du har gjort det, og det har tørket det første strøket med decoge-lim pensler du lag nr 2! 
Altså, to strøk med decopagelim! 

Jeg printet ut to forskjellige sorter Fairy - silhouetter, i og med at jeg har lyst å lage flere lykter. 

Så klipper du ut den du vil ha på lykten din ♥

Jeg punchet ut noen stjerner jeg ville ha på♥

For å feste på Fe-en og stjernene brukte jeg lynlim og decopage OVER der igjen. Fe-en skal festes på INNSIDEN av glasset. Derfor var det lettest å bruke en pinsett for å få den på plass. 


Så festet jeg på tre forskjellige bånd jeg syns passet til. De syns jeg sitter best når jeg bruker limpistol.

Slik ser det ut i lyset. 

Og slik i mørket! 

 Husk å IKKE ha vanlige Te-lys i. Dette er for LED-LYS. Altså telys som går på batteri! 

En fin venninne julegave? :)
Lykke til viss du også vil lage slike!!!
Jeg skal i alle fall lage flere! ♥

- Lunaen - 

Min lørdagskveld! ♥

Du vet du er blitt voksen når du helle vil kose deg hjemme alene en lørdagskveld enn å dra på byen! ;) I går var jeg hjemme alene, ja meg og Chicka- så var vell ikke helt alene da. hehe! ;) 

Jeg er en person som trives meget godt i mitt eget selskap, jeg kjeder meg så å si aldri alene. Nyter stillheten og det å kunne bare VÆRE. Stillhet og ro er viktig for å hente seg inn, spesielt når man er høysensitiv. Trenger mye tid for meg selv, og gjett om jeg koset meg da jeg satt her i ett knyst stille hus, spiste godis og lastet ned musikk. Skreiv litt, koset med Chicka, tok ut av oppvaskmaskinen, ordnet meg litt mat, ryddet rommet, gikk en liten tur med hunden, ja, sånn små syssel som jeg liker. En behagelige og bedagelig kveld rett og slett! Akkurat slik jeg liker!♥


Koset meg med smågodt og drakk brus, TE og kaffe ♥ SE så søte TE-poser da?
Lots of L♥ve-Te! Små gleder føles ganske store noen ganger :D hihi!

Sindre lærte meg med TVen, hvordan slå på Nettflix på TVen osv. Jeg fant faktisk frem en dokumentar jeg hadde planer om å se. Men tror du jeg kom så langt da? Neida, koset meg her på rommet jeg, sorterte litt i ting, hørte musikk, lastet ned fine inspirerende Quotes- ja bare hvilte hjernen en god del for inntrykk. Noen ganger er det den beste medisin, når man kjenner at hele seg er overbelastet av inntrykk er ikke TV avslapping en gang, det blir bare enda mer påfyll. Så kvelden i går var alfa omega for å få en god start på uken imorgen! 

Spiste kjeks med kremost i senga, hehe, jeg elsker slike kose-ting. Det er noe jeg kan altså! Å kose meg! :D Jeg setter så pris på slike små ting som dette.♥ Det er jeg så glad for, at jeg blir glad av slike små ting, at jeg verdsetter det. At det ikke skal så mye til for at jeg smiler. 

Dette er skikkelig godt altså! Blitt helt hekta! :D Tror det er alderen, hehehe :)

Idag da jeg våknet var det en helt fantastisk soloppgang!! Helt UTROLIG fantastisk å våkne opp til DETTE!:

Jeg tar så mange bilder ut vinduet i vinterhagen, hehe, men det er jo så innmari fine morgener OG kvelder her!

Sitter fremdeles i pysjen, jeg! På tide å komme seg i gang med dagen kanskje? Well, it's sunday! Avslapping og hvile dag, så jeg trenger vell ikke stresse med noe helt ennå :) Håper dere har hatt en like fin helg som jeg har!
Så får vi satse på en fin start på uken imorgen! ♥

- Lunaen - 

♥♥♥-Takk for at du er min BFF Sindre! ♥♥♥


♥ Oh lay down here in my arms
I'd light up every dark on your way
Baby all of your pain you can lay it on me
Yeah
You can lay it on me


♥ Ingen i denne verden SER meg slik som du gjør, min aller beste venn. Min aller største støtte-spiller. Min "store-bror" , min sjelevenn! Ja du som alltid passer på meg. Som jeg VET ikke vil gi meg opp. Når andre tror jeg har det bra, ser du det stikk motsatte. - Du ser alle de små tegnene som ikke en gang mennesker som jobber i psykiatrien klarer se. Jeg vet rett og slett ikke hvordan jeg skulle klart meg dette året uten deg. Du er min HELT!

Du var der hele veien, du. Gjennom alt! - Du besøkte meg ukentlig når jeg var tvangs-innlagt, du tok meg med på kjøre turer og handle turer når jeg ble frisk nok til det. Når jeg var så syk at jeg ikke ikke fikk lov av legene å forlate avdelingen, ja da dro du selv å handlet for meg det jeg behøvde, og du ble hos meg på det kjipe besøksrommet i timevis etterpå. Du såg der imot når jeg var sliten og behøvde hvile, ja for du ser det som få andre ser. Det er derfor du er helt UNIK! ♥
Du var der hver gang jeg brøt sammen, og du gråt sammen med meg - og det er vell noe av det vakreste jeg har opplevd. For du bryr deg på en måte jeg sjelden har opplevd før. Du godtar meg akkurat som jeg er, jeg er mer enn bra nok for deg! Det er ingenting jeg må endre ved meg selv, ikke oppførsel eller personlighet - fordi du liker meg akkurat som jeg er. Med deg? Så kan jeg være MEG. ♥

Jeg vet at du aldri i dette livet kommer til å svikte meg. Du kommer aldri til å forsvinne du. For du tåler meg - til og med når jeg er helt på bunn og i det dypeste mørke. Til og med da, så liker du å tilbringe tid med meg. Det er ikke noen belastning for deg å være sammen med meg, det snakker vi stadig om. Hvordan andre tenker, og hvor frustrert du blir over at andre ikke forstår at vi tar vare på hverandre - at det ikke kun går en vei. Vi tar vare på hverandre og løfter hverandre opp når det trengs. ♥Ekte  vennskap skal være slik, det er vi enige om begge to. ♥

Vi går sammen i dette sinnsyke livet hele veien, haha!! Ja det er alltid du og jeg min aller bestevenn! Jeg holder deg i hånden når du behøver det (kremt, utenom søndager, haha!) Og du holder meg i hånden når jeg behøver det.
- Sindre, du gir meg livsglede og håp, trygghet og stabilitet, du var og er mitt lys i mørket!
Det er ingen her i denne verden som noen sinne kan erstatte deg! Du er min sjelevenn, min aller BESTE venn! Hvordan i all verden skal jeg kunne få takke deg for alt du har gjort for meg!? Hvordan kan jeg noen sinne vise deg den kjærligheten, omsorgen og forståelsen som du har vist meg gjennom dette året?! Det har vært motgang på motgang i hele år, ja helt frem til nå! Nå har endelig vinden snudd, nå har endelig den verste stormen stilnet, og vi kan endelig PUSTE litt igjen. Og jeg sier vi, for det ER jo vi. ♥ Friends For Ever! ♥

♥And if someone out there is a cure for this shit
I'd give my all to get to it♥


Har jeg det vondt, har du det vondt. Og har DU det vondt, har JEG det også vondt. - Det er derfor vennskapet vårt er helt spesielt, fordi vi SER hverandre på en måte som få andre gjør. ♥

Sangen vår betyr så uendelig mye for meg! "Lay it on me" 
Takk for alt du er og gjør, du er min store HELT i livet!
Jeg elsker deg bestevenn! 

- Lunaen - ♥

Enjoy the weekend! ♥

♥ God formiddag dere! ♥ Og riktig så god helg!!! Bare innom en liten tur for å vise ett lite livstegn, haha! 
Idag er det lørdag, og jeg bare subber rundt her i kosedressen, spiser, sover litt, hører på fotballkampen som står på på stuen og kjenner jeg syns det er deilig med en dag der jeg ikke har NOEN planer overhode. Idag skal jeg bare en liten tur bort på butikken å kjøpe litt smågodt til kvelden, etter fotballkampen jeg ikke ser på, for ikveld er jeg nemlig hjemme alene! Sindre og AB har planer, jeg ble også invitert men valgte å bli hjemme å hvile i stedet, jeg har hatt en travel uke og kjenner jeg må få hentet meg inn igjen litt nå. 

- Hadde koselig besøk her igår, før vi dro en tur på pubben og hørte på nydelig musikk. Mats Lideborg heter han som er trubadur der i helgen, er faktisk den beste trubaduren jeg har hørt der tror jeg. Det er selvsagt hver sin smak, men etter min så var det helt herlig å sitte der og slappe av med en irish-coffe og lytte til den nydelige stemmen hans. ♥ Relax!


Håper dere har en fin helg! ♥ Og gjør akkurat det dere har lyst til!♥ Ta vare på deg!
Ha en god helg! Vi skrives! 

- Lunaen - 
 

WOW! Liste over ting jeg har mestrer som ingen skulle tro! (inkludert meg selv).


"Godt jobba, Luna!" forsøker jeg å si til meg selv om dagen. Ikke lett dette med å gi seg selv cred for hva man klarer, når man tenker på alt man føler selv man BURDE og SKULLE ha klart - så mye mer. Know the feeling? Når ingenting man gjør er bra nok, i forhold til hva "alle andre" klarer og mestrer? Typisk meg. Og sikkert flere med meg regner jeg med.
Aldri bra nok, uansett hva man gjør og ikke gjør.
Men det er noe jeg jobber hardt med, det å gi meg selv cred for det jeg klarer og mestrer - for det er faktisk ganske mye jeg disse snart to mnd ute i det fri har klart.

♦ 1. Jeg har faktisk klart å gått opp hele 4 kg! Wow!
 Det er faktisk temmelig mye på så kort tid, og med alle forandringene som har vært i det siste, alle utfordringene jeg plutselig befant meg i, så er det faktisk sinnsykt bra jobba! Så hvorfor klapper ikke jeg meg selv på skulderen for det?  Jeg har jo til og med klart det HELT på egenhånd!
Det er helt utrolig å tenke tilbake, at jeg klarer nå å spise selv og faktisk også såpass mye at jeg går opp, etter å ha overlevd på kun sonde-ernæing i så lang tid som jeg gjorde. Tenk at jeg satt i min egen leilighet i nesten ETT helt ÅR.. ett helt fuckings år fastlåst til ett stativ i mitt eget hjem! Og har jeg kravla meg opp i vekt kun ved egen maskin, uten hjelpeaperatet rundt meg som før satt der ved alle måltidene for å støtte meg. Vell, jeg har nå klart det selv! Og det er da i alle fall en GOD GRUNN for å være himla stolt over seg selv! 

Fra DETTE: 


Til DETTE:

Hell Yeah! I can do this!

(Huskeplappen min da jeg skulle til legen i går. Lurt når man har mye å ta opp og innmari dårlig hukommelse! hehe)

-I går da jeg var hos legen hadde jeg gått opp hele 700 gram siden sist. YESS! Det er faktisk ikke bare å "stappe i seg ei brødskive" liksom. Slik som mange tenker. Det er så mye mer komplisert enn det. 
I tillegg må jeg spise temmelig mye mer enn hva mennesker som kun skal spise for å holde vekta der den er. For å holde kroppen i gang. Jeg må faktisk spise nesten det dobbelte, for å klare gå opp i det hele tatt. Jeg har helt normal forbrenning som alle andre, tro det eller ei. Den er faktisk målt og sjekket. Men jeg har ett ekstremt angstnivå, så ekstremt at en tid hvor jeg spiste opp i 6-7 brødskiver flere ganger om dagen + middag, gikk jeg fremdeles NED i vekt. - Det var (er) ett så ekstremt høyt stressnivået i meg at jeg trodde en periode at kroppen min faktisk var blitt skadet av spiseforstyrrelsen at den hadde sluttet å ta til seg næring. Det var en skremmende opplevelse... Legene forstod heller ingenting, skummelt ....
Så da kan du kanskje tenke deg hvordan angsten kan spise opp det meste av ett menneske. 
Jeg målte faktisk pulsen min idag til mårran før jeg fikk morgen medisinen. Da satt jeg pent i sofaen og "slappet av". Den var på 115. Jepp, faktisk helt normalt for ett menneske å ha så høy hvile-puls når man har angst.

Jeg har klart så mye mer enn de fleste trodde da jeg ble hentet hjem fra avdelingen. Inkludert meg selv!

Ikke bare har jeg spist og klart å legge på meg, men 
♦ 2. Jeg har ikke skadet meg selv en eneste gang siden jeg kom hjem. Det har ikke, og er ikke enkelt. Det er faktisk den vanskeligste biten, når man er avhengig av noe som roer ned angsten og kroppen fra å være i konstant beredskap, så er det ikke lett å stå imot når fristelsene finnes overalt rundt enn. Jeg har både sakser, lyspærer, barberhøvel og mye annet på rommet mitt. Likevel velger jeg hver dag å stå imot trangen til å ty til den "letteste" utveien og heller "holde ut" til det går over. For det går over, det blir litt bedre, men det kan ta mange timer. 
"God job, Luna! Du tar riktige og gode valg for deg selv og din fremtid!"

Jeg bruker mye tid ute, enten alene eller med andre. Jeg elsker å kle på meg og kunne være UTE i den friske luften! Jeg vet at det er fordi jeg nå føler meg så himla fri - mer fri enn på veldig mange mange år! Likevel er det også noe som til tider kan være overveldende når man har vært så mye påpasset. 
Så det har jeg også klart! Nemlig å -
♦ 3. Våge gjøre ting på egenhånd. 
Jeg handler på butikken alene ofte. Det er noe jeg i perioder ikke har klart. Angsten har stoppet meg. Jeg klarte i fjor ikke å gå utfor min egen dør uten følge i mange måneder. Jeg turde på avdelingen jeg var innlagt på i ett halvt år kun å gå til en benk utenfor avdelingen, men ikke ett steg lenger. Jeg var livredd. 
Nå har jeg tøyd grensene og går ofte turer alene, hilser på mennesker jeg kjenner og ikke kjenner. Det er så godt å ha en periode nå hvor jeg faktisk er så fri i meg selv at jeg klarer dette!
Det er dager der jeg ikke orker, men de er så få at det går helt fint. Det er bare 1 av 7 liksom. Det er fantastisk deilig! Dessuten presser jeg meg selv mer enn noen gang, på å gjøre ting til tross for at det er vanskelig.

Så da er vi til punkt -
♦ 4 - Å være sosial! 

Idag var jeg f.eks hos naboen her på kaffebesøk!! Jeg har aldri vært der før, jeg har akkurat blitt kjent med henne. Likevel tok jeg imot invitasjonen og gikk på besøk.♥ DET hadde jeg aldri gjort for kun en liten tid tilbake. Da hadde jeg ikke turt, hadde i alle fall måttet ha med meg noen, hehehe! Men jeg gjorde det, gikk bort og ringte på dørklokken - og jeg hadde noen kjempe hyggelige timer med god kaffe og hyggelig prat! ♥ SÅ koselig!
- Jeg har tatt opp kontakten med venner jeg ikke har hatt kontakt med på lang tid, og det er da snakk om nesten ett år.
Jeg var så preget av all motgang i fjor at jeg klarte nærmest ikke være sammen med noen, jeg isolerte meg. Nå har jeg tatt sjansen på å være med på ting, som å dra på pubben og danse - det er jo noe jeg alltid har elsket! Å danse er jo kjempe gøy! Pynte meg å være med jentene. ♥ SÅ gøy!!!! 
Og noe av det største- jeg har klart å fikse opp i ting selv!
♦ 5- Ta kontroll og styring over min egen hverdag og mitt liv!
Jeg har dratt til hver lege time ALENE, før ble jeg alltid følgt dit. har jeg reist dit alene. Jeg har også ringt nødvendige telefoner for å innhente informasjon jeg har trengt. Jeg har møtt opp i banken ALENE for å ordne ting. Jeg har også vært å hentet søknader jeg behøver for å få den hjelpen jeg føler selv jeg har behov for! 
Jeg kjenner nå at FAEN, jeg klarer det jo!! Fuck de som sa jeg var så syk at jeg aldri kom til å klare meg selv utenfor en avdeling. Jeg skal jaggu meg bevise at de tok grudig feil! 

Vi må alle bli flinkere å fokusere på alle disse tingene vi mestrer og ikke fokusere så mye på hva andre klarer som vi ikke gjør. Vi alle gjør som best vi kan i den situasjonen vi er i! Så gi deg selv cred for hva DU har klart også! ♥ Sikker på at du har klart mer enn du tror! Det fant jeg ut idag! ;)

- Lunaen - ♥

Jeg vet hva jeg behøver!


God morgen fine dere! ♥ Jeg håper dere har fått sove godt i natt og får en super herlig lille-lørdag! ♥
Jeg har ikke lukket øynene ett sekund, kroppen min vil ikke roe seg, ei heller hode mitt. Går helt i spin :O Men det har kommet mye nyttig ut av disse timene i mørket at jeg smiler likevel her jeg sitter! Nettopp fordi jeg har fått så mye ro og tid til å reflektere over situasjonen jeg står i nå. Det klarer jeg ikke på dagtid, fordi det er så mange lyder og små og store ting som skjer rundt meg, og da får jeg ikke til å konsentrere meg.
Jeg må ærlig si at de siste fire dagene har vært ganske intense, krevende og fryktelig slitsomme for meg. Det er ikke noe som syns på utsiden, dette er INNI meg. Det er ingen som ser meg utenfor døren når jeg er høyt symptombelastet, da holder jeg huset, aller helst rommet. Jeg tar meg ofte sammen for at ingen skal se på meg at jeg sliter, for så å ligge helt utmattet i senga etterpå. Jeg snakker ikke om det heller, jeg bare grubler over det i lang tid før det flommer fullstendig over. Jepp, jeg er så absolutt en grubler! Og jeg kan virkelig gruble meg ihjel over ting i lang tid før jeg nevner noe av det. Ting tar litt tid med meg nå, men det er helt greit. Jeg har jo tid! 

Litt for mye tid... kanskje? Jeg kjenner jeg har for mange timer i døgnet, så altfor mye tid til å gjøre ingenting- og det stresser meg veldig. For jeg må gjøre noe for å fylle dagene mine. Noe meningsfylt noe. Noe som gir meg overskudd. Noe som gir meg glede. Ikke noe som krever noe, altså, ikke jobb eller skole, men noe som gir meg krefter og energi.
Det var annerledes før når jeg hadde så mye besøk av psykiatrien. Da hadde jeg ikke all verdens tid til overs, og i alle fall hadde jeg ikke energi eller krefter til stort mer enn det. Men nå?  Nå har jeg altfor mye tid. Så mye tid at jeg nesten går rundt meg selv her. 
Jeg trenger helt seriøst en grunn for å stå opp om morgen. Så enkelt er det. Jeg trenger noen faste holdepunkt i uken. Ikke hver dag, det blir for mye. Jeg kjenner til mine begrensninger, selv om jeg ofte vil så gjerne så mye og tråkker over dem. Men jeg prøver å holde meg innenfor, selv da jeg har litt mer overskudd. 
Men jeg tenker at kanskje TO dager i uken? Jeg trenger noe å gjøre, rett og slett.
Men hva skal jeg gjøre? Jeg er, som mange andre, redd for å starte på noe igjen, fordi jeg vet ikke om jeg klarer gjennomføre, ei heller fullføre. Jeg har jo forsøkt mye. Og det har jo ikke akkurat vært så vellykket kan man si. ;) Noe som igjen ikke fører til at man får så mye bedre selvfølelse eller mestring-følelse akkurat.. snarere tvert imot. 

Men det er annerledes nå, og jeg vet jeg sikkert har sagt det før. Mange ganger. Men denne gangen så kjennes det veldig annerledes ut. Ting er også rundt meg veldig annerledes. Det er jo snudd helt på hode. I natt, så har jeg virkelig jobbet med meg selv. Jeg har som skrivet i tidligere innlegg ikke noen terapeut eller andre enn fastlegen min rundt meg av helse-arbeidere nå. Ergo må jeg finne ut selv hva jeg behøver. Det er veldig nytt, og først i går kjente jeg at jeg var litt forbanna over at jeg må være alene om alt. Men vet du, det endret seg i natt, fordi jeg har sett at det faktisk er helt nødvendig. - Jeg er bare SÅ glad for at de siste har trukket seg ut, fordi det har ført til at JEG kjenner etter hva JEG har behov for. ♥ Det har jeg aldri gjort før på denne måten! Det at de siste har trukket seg tilbake handler ikke om at de har trukket seg tilbake fordi JEG skal si ifra hva jeg trenger, det handler om hvordan deres tjeneste fungerer. Det har ingenting med meg å gjøre overhode. Men det gagner meg helt tydelig, at det jeg egentlig syns var veldig kjipt, gjør at jeg får sjansen selv til å ta styringen over hverdagen min.

- JEG må kjenne etter hva mine behov er pr idag, og jeg må også be om det- akkurat slik som vi jobbet i BET. Det er faen meg helt sykt dette. For jeg lever til punkt og prikke etter BET-modellen, ja her ute i livet! Haha! Hvor kult er ikke DET! (Didrik, Synne, viss dere leser dette- jeg håper dere smiler like stort som meg!)  


♦ For BET handler ikke om at man ikke behøver hjelp, at man ikke skal ta imot støtte, ei heller at man skal klare alt selv. Slik jeg trodde den første tiden jeg var der, og mange andre også helt sikkert tenker. - Det er helt feil. Og det tok meg egentlig nesten alle ukene jeg var innlagt der før jeg forstod at BET egentlig handler om det stikk motsatte, VI skal selv kjenne etter og tenke over hva VI føler vi har behov for av hjelp, og så at vi selv skal BE om den hjelpen. For mange av oss har egentlig ikke gjort den, den har mer vært som han ene sa: "Blitt prakket på oss."
Jeg ser nå helt tydelig og klart hva som IKKE har fungert tidligere, og jeg prøver nå å finne mer ut av hva som KAN fungere fremover. - Bet handler om valg. Noe som dere som har vært med meg på veien min en stund vet. Og her står jeg nå: Jeg kan velge å ikke be om noe av det jeg kjenner jeg trenger, fordi jeg har en tvangs-tanke/stemme som sier at jeg ikke fortjener hjelp, eller så kan jeg velge å be om det til tross for at den irriterende tanken/stemmen som ikke kommer til å forsvinne uansett, er der. Det er DER valgene ligger. - Vi kan ikke VELGE bort sykdom. Vi kan ikke VELGE bort stemmene, for de er jo der jo. Ingen kan VELGE bort fortiden og hva den inneholder av vanskelige opplevelser, de har jo allerede vært. MEN valgene om å gjøre ting TIL TROSS FOR, de ER der. Og det er det jeg driver å jobber med nå. Nemlig å ta riktige valg for meg selv, til tross for. ♦  


Så jeg har laget en liste i natt over hva jeg føler jeg trenger pr dags dato, hva jeg trenger hjelp/støtte til, for å holde meg mest mulig stabil fremover. Jeg vet hva jeg trenger, og det skal jeg om noen timer til nå be legen min om hjelp til å søke om. - Jeg tror jeg er på riktig vei i livet mitt nå, at jeg går i riktig spor til riktig tid. Endelig.♥ Må si det er temmelig godt å kjenne på litt MEDvind på veien etter ett beintøft år! :) 

- Lunaen - 

Mine ønsker i julekalenderen! :D ♥ Girlstuff! ♥


Girlystuff!! ♥ Just saying! ♥ 

AB spurte om jeg ville takle å få julekalender i år, det var så fint å bli spurt om jeg ville TAKLE det. Fordi det betyr at hun forstår at slike hyggelige ting også kan være vanskelig. Det er så fint at vi kan snakke om slik, når folk som regel forventer at hyggelige ting som å få jule-gave kalender er BARE gøy, hyggelig, fint, kos. Men her? Så snakker vi om følelsene rundt julen, hvor mye såre og vonde følelser som blir forsterket i disse høytidene. 

Men hun hadde så lyst å lage en til meg viss jeg selv ønsket det, det var opp til meg, så nydelig av henne å ville lage en til meg! :D Så etter å ha tenkt meg litt om, så sa jeg ja! ♦ Hun har visst pleid å lage det til barna sine, selv nå skal de få til tross for at de er voksne begge to. Det er kos!!! ♥ 
Jeg ble først veldig overasket, og så veldig glad, og så uber usikker! Og deretter bare: JUL? JULE-GAVE KALENDER?! Oi, fuck- er det jul snart lissom! Hjelp! :O

- For jeg vet ikke helt hvordan forholde meg til denne julen lissom, og det vet AB veldig godt. At jeg ikke er så veldig glad i høytider. Jeg trives best med hverdag, som så mange andre med meg gjør. Dessuten har jeg vært så mye syk i juletidene at jeg ofte har vært innlagt på enten sykehus eller psyk. Sonde-stativet har også vært hengende på slep rundt julebordet på julaften, armene mine har vært både
sydd og gipset- og jeg har ikke hatt det særlig greit for å si det slik. Og i fjor på julaften var jeg rusa på amfetamin for å takle dagen.
I år? Skal jeg gjøre mitt beste for å takle julehøytiden på en annen måte, skal tenke BET for å si det slik. Så i år skal jeg nok klare meg uten destruktive mestring-metoder, i år skal jeg gjøre det annerledes. Jeg skal snakke med legen min imorgen om hvordan vi skal gjøre det, kanskje lage en krise plan? I samarbeid med noen? Tror det ville være lurt. ♦
But hey, anyways! Tilbake til julekalenderen! ♥ 
-
Ebay som jeg ikke er særlig dreven på ennå, har så utrolig mye fint til en billig penge! AB spurte om jeg kunne gi henne ønsker, og jeg har jo ikke gjort det ennå - før idag. Det har lissom tatt meg typ en mnd å finne ut om jeg fortjener å få en gave hver eneste dag i desmber!? :O Hah! Ja så sånn er det..

Alt jeg har funnet som jeg tenkte å vise dere bilder av ikveld, er under 20 kroner! Det ligger liksom på sånn ca 9 - 14 kr pr ting! Ebay-julekalender er virkelig tingen altså! AB bad meg opprette ei gruppe på FB som bare jeg og henne er i, hvor jeg legger linker til hva jeg ønsker meg av ting og tang fra Ebay. Så det sitter jeg å koser meg med nå! SE her da! 
♥ Så mange fine øyenskygger: 


♥ Lipgloss og lebestifter: 
 

♥ Nail-art stuff! 


(De her var SÅ kule! Se så mange fine farger i denne paletten!!) ♥ Stjerner i øynene! haha!!

Så fine klistermerker! Jeg har blitt så glad i gull i det siste, til og med brukt det mye som øyenskygge nå. Brunt og gull, noe jeg aldri i dette livet har brukt før. Begynner jeg å bli gammel? :O hehe.. jaja, la gå!  
♥ Armebånd! Syns det var så fint! Og i så mange forskjellige farger! :D 

Hva syns du? Fine ting hva? :D Skal kikke en hel del masse de neste dagene ♥ Kanskje jeg finner noen julegaver der jeg også? ;) - Nå får jeg se å komme meg i seng snart, opp til onsdag-lege timen min imorgen! Får svar på blodprøvene, KRYSSER FINGRENE for at alt står bra til! ♦ Wish me luck! ♦

Ha en god natt!! Vi skal komme oss igjennom denne julen, right? ♥ Sammen er vi sterke! 
♥ ♥ Klem og kos fra Lunaen! ♥ 

Les mer i arkivet » April 2017 » Mars 2017 » Februar 2017


★ legg meg til som venn
Hei! Jeg heter Luna, er 30 år gammel og oppvokst på Sunnmøre. Jeg starter nå min tredje blogg her på blogg.no, Velkommen inn i min verden, en ganske så annerledes verden for de av dere som ikke har særlig kjennskap til psykiatrien. *Anoreksia, dissosiasjon, kompleks PTSD, Selvskadinghits